Transportbedrijven willen dat provincies de verbreding van de A50 voorschieten

2 april 2019 om 17:35
nl
De verbreding van de snelweg A50 tussen Oss en Nijmegen mag geen vertraging oplopen, omdat het Rijk daar voorlopig geen geld voor vrijmaakt, zegt Transport en Logistiek Nederland. De branche-organisatie voor de transportsector roept daarom de provinciebesturen van Brabant en Gelderland op om het geld voor de verbreding voor te schieten.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door
Raoul Cartens

Dinsdag werd bekend dat de A50 in zowel de ochtend- als avondspits in de file top-10 van de ANWB staat. TLN vindt het daarom hard nodig dat de partijen die nu de nieuwe provinciebesturen gaan vormen, de verbreding van de A50 bespreken aan de formatietafel.

Flessenhals
Willem-Jan Vorstenbos van TLN: "De vertragingen op de A50 zorgen voor veel extra kosten, onnodige milieubelasting en ergernis bij onze chauffeurs. Deze regio verdient het dat deze flessenhals wordt opgelost, linksom of rechtsom."

Dagelijks vervoert zijn bedrijf - Maters Huissen met meer dan honderd vrachtauto’s - bouwmaterialen naar plaatsen in heel Nederland vanuit de regio Arnhem/Nijmegen. De vertragingen zorgen voor veel oponthoud: ‘Wij schatten op een ‘gewone dag’ makkelijk een half uur per truck extra kwijt te zijn als gevolg van de files op de A50. In het geval van ongevallen of andere calamiteiten loopt dat snel op tot een veelvoud daarvan. In onze beleving is het stuk A50 tussen de knooppunten Bankhoef bij Wychen en Paalgraven bij Oss dé grootste verkeersbottleneck buiten de Randstad’, aldus Vorstenbos.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.