Video

Waar is het standbeeld van Michael Jackson? Zoektocht is mysterieus

3 april 2019 om 18:21
nl
Het verdwijnen van het enorme standbeeld van Michael Jackson van de parkeerplaats van McDonald’s in Best roept veel vragen op. Sinds de documentaire over het vermeende misbruik van de zanger lopen de meningen over de King of Pop flink uiteen. Het verdwijnen van het beeld riep naast lof ook veel weerstand op. Waar het standbeeld nu is, wil niemand zeggen. Verslaggever Jan Peels ging woensdag op zoek naar het ruim tien meter hoge beeld maar kreeg vooral veel geheimzinnige antwoorden.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De eigenaren van de McDonald’s in Best vertelden dinsdag nog dat het beeld geschonken wordt aan een Nederlandse fanclub van Michael Jackson. Maar als we de fanclubs vragen of zij het beeld krijgen, zeggen ze allemaal van niks te weten.

Waar is het beeld nu dan en waar gaat het naartoe? Een woordvoerder van het filiaal in Best geeft aan dat het beeld in de nacht van maandag op dinsdag om vier uur ’s nachts op een vrachtwagen is geladen en naar een loods is gebracht. Maar welke loods dan? Dat wil ze niet zeggen en verder lijkt niemand het te weten.

In Helmond?
Of toch wel? Kitty uit Heeze tipt woensdag aan Omroep Brabant dat het beeld misschien bij een bedrijf in Helmond staat. Als de verslaggever het vraagt aan de eigenaresse van de zaak zegt ze: “Ik kan niks zeggen.” De huidige locatie is net zo mysterieus als wat er met het beeld gaat gebeuren.

Wie hoopt dat het beeld in ieder geval snel weer opduikt is Thijs Smits. Hij organiseert al 17 jaar lang jaarlijks een Michael Jackson-event. In augustus staat er weer één op het programma. Smits wil dan het geld dat hij verdient, steken in het herplaatsen van het beeld. Maar dan moet het beeld natuurlijk wel eerst weer opduiken. Volgens Thijs is het beeld 'op een veilige plek', maar waar precies wil hij niet zeggen.

Waardevol
Heel gek is het niet dat de eigenaren de 'verstopplek' liever geheim houden. Het beeld is ondanks de controverse namelijk behoorlijk waardevol. De eigenaren van het filiaal in Best betaalden er meer dan twintig jaar geleden namelijk 33.000 gulden voor. Donderdag beslissen zij als het goed is wat er met het beeld moet gebeuren. Verschillende fanclubs willen het in ieder geval heel graag hebben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.