Video

Uit corner van Lundqvist scoorde NAC de winnende treffer, maar eigenlijk moest Kali die nemen

3 april 2019 om 23:01
nl
Een geluk bij een ongeluk was het misschien wel. Ruud Brood riep in de 92ste minuut van de wedstrijd Anouar Kali naar zich toe. Hij vertelde de middenvelder dat hij de corner zou mogen nemen. Kali liep naar Lundqvist, de nemer, maar die weigerde en vertelde Kali dat het nu goed zou komen. Uit die corner kopte Menno Koch de winnende treffer binnen, waardoor NAC met 1-2 won bij Excelsior.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

“Lundqvist mocht de corner wel nemen”, stelt NAC-trainer Ruud Brood na afloop. “Maar hij moest de corner wel kort nemen, want die corners werden de gehele wedstrijd niet goed genomen. Ze kwamen in niemandsland. Maar als hij ze zo neemt, dan mag hij ze blijven nemen.”

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Volgens Kali stond Lundqvist erop dat hij ook de laatste standaardsituatie van NAC zou nemen. “Ik liep naar hem toe en vertelde dat ik de corner zou nemen”, zegt de middenvelder van NAC. Maar Lundqvist weigerde. “Dus ik liet het maar gaan en hoopte dat ik het verkeerd had. En dan gaat die bal erin. Ik keek hem aan en hij mij. We moesten allebei lachen. Fantastisch toch?”

NAC kreeg al veel eerder in de wedstrijd de kansen om meer te scoren. In de eerste helft was het niet gek geweest als de hekkensluiter ging rusten met een voorsprong, maar NAC en de supporters moesten dus wachten tot de allerlaatste minuut van de wedstrijd. "Ik heb heel veel dingen meegemaakt, dus ik blijf wel rustig", zegt Kali. "De ontlading bij de supporters was fantastisch."

Bekijk hieronder het interview met Anouar Kali en lees verder.

Focus
Er waren dus veel blije gezichten te zien in het NAC-kamp, maar de achterstand op plek zeventien en zestien bedraagt nog altijd vier punten. De concurrentie (De Graafschap en FC Emmen) gingen deze midweekse speelronde onderuit en NAC won dus zelf van concurrent Excelsior.

Toch blijven Brood en Kali realistisch. "Deze overwinning is goed voor het geloof en het gat naar de concurrenten", zegt Brood. "We mogen nog even genieten, maar zaterdag wacht Heracles alweer." Middenvelder Kali waakt ook voor te veel blijdschap. "Nu moeten we bij elkaar blijven, snel herstellen en dan weer knallen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.