Video

'Dit zagen we niet aankomen', gemeente Vught baalt van dreigend faillissement theater De Speeldoos

4 april 2019 om 08:27
nl
“Ik heb er wakker van gelegen.” Mark du Maine, fractievoorzitter voor de VVD in Vught is op zijn zachtst gezegd niet blij met het nieuws dat Theater de Speeldoos op het punt staat om failliet te gaan. “Dit zagen we niet aankomen", reageert hij in radioprogramma Wakker! van Omroep Brabant.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Uit een rapport dat door het theater zelf is gepresenteerd, bleek woensdag onder meer dat het theater te maken heeft met een onderhoudsachterstand van 4,3 miljoen euro. Daarnaast zou er jarenlang geld zijn betaald voor professionele producties, terwijl er alleen subsidie werd gegeven door de gemeente voor amateurtheater.

“Jaar op jaar is geld uitgegeven aan dingen waaraan geen geld uitgegeven had moeten worden”, verzucht Du Maine. “Wij wilden alleen dat Vughtse amateurkunst werd gesubsidieerd. En als je nu 4,3 miljoen tekort komt voor onderhoud, heb je iets niet helemaal goed gedaan.”

Luister hier naar het gesprek met Mark du Maine en lees verder.


Nood aan de man
De vraag is hoe het nu verder moet met het noodlijdende theater. ”Er is nu een nijpend tekort van op zijn minst drie ton voor de komende weken. Als we dat niet oplossen gaat de boel failliet. Er is dus wel nood aan de man om dat snel te regelen.”

Voor de gemeente is het in ieder geval belangrijk dat de gebruikers van het theater niet lijden onder de financiële problemen. “Er zitten bijvoorbeeld koren en er is muziektheater voor de jeugd. Daar moeten we als eerste een oplossing voor vinden.”

Volgens Du Maine neemt de gemeenteraad 18 april een besluit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.