Video

'Dit had vreselijk mis kunnen gaan', brand verwoest trapgang appartementencomplex Rijsbergen

7 april 2019 om 08:36
nl
De trapgang van een appartementencomplex op de hoek van de Frisostraat met de Clausstraat in Rijsbergen is zaterdagnacht door brand volledig verwoest. De politie houdt rekening met baldadigheid.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

 

Het vuur werd rond half zes uur 's nachts ontdekt door een buurtbewoner. Die waarschuwde de hulpdiensten. De brandweer kon het vuur snel blussen.

Wachten op privacy instellingen...

Het complex hoefde niet ontruimd te worden. "Maar dit had vreselijk mis kunnen gaan als het overgeslagen was naar de huizen", benadrukt een wijkagent.

'Het was verschrikkelijk'
Bozena (63) woont naast de uitgebrande galerij. Zij hoorde rond kwart voor zes mensen roepen en hard lopen. "Ik dacht: wat is er gebeurd? Vervolgens deed ik de gordijnen opzij en toen zag ik het vuur. Ik zag heel hoge vlammen. Ik was heel bang. Ik heb mijn hondje gepakt en ben binnen gebleven, tot een brandweerman aan de deur kwam. Die stelde me gerust en zei dat de brand bijna was geblust."

Slapen kon ze daarna niet meer. "Het was verschrikkelijk", verzucht ze. "Ik was bang dat mijn schutting ook in brand zou vliegen. "

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.