Video

PSV-aanvoerder Luuk de Jong: 'Ik zie Ajax nog wel punten verspelen'

7 april 2019 om 20:24
nl
"Ik zie Ajax nog wel punten verspelen." Aanvoerder Luuk de Jong houdt de moed er in na het gelijkspel van PSV in Arnhem. Het werd 3-3 tegen Vitesse.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

Voor de eerste keer dit seizoen is Ajax de ploeg van Mark van Bommel voorbij. Met nog maar vijf wedstrijden voor de boeg dreigt de Eindhovense club de landstitel (in het zicht van de haven) te verspelen.

Bekijk de video in de tweet. De tekst gaat daaronder verder.

Wachten op privacy instellingen...

"We zullen nu steeds de druk bij Ajax neer moeten leggen", zegt De Jong over de nieuwe situatie. "We moeten het ze zo moeilijk mogelijk maken. Het is nu afwachten. Ik verwacht niet dat Ajax alles gaan winnen. Voor ons geldt maar een ding: we moeten vanaf nu alle wedstrijden zelf winnend afsluiten."

Bekijk de video in de tweet. De tekst gaat daaronder verder.

Wachten op privacy instellingen...

LEES OOK:PSV is koploper af na gelijkspel in knotsgek duel met Vitesse
'Wel vaker een gek seizoen'
Waar put De Jong nu nog moed uit? "Ik heb wel eens vaker een gek seizoen meegemaakt, dat we in de laatste wedstrijd nog kampioen werden. Je moet er altijd in blijven geloven. Voetbal is een rare sport, het kan volgende week zomaar weer anders zijn. We moeten in de laatste weken volle bak geven en natuurlijk heb ik er nog vertrouwen in. Als ik dat niet zou hebben, kan ik er beter mee stoppen."

Rest de vraag waarom PSV punten verspeelde in Arnhem, terwijl de spelers wisten dat er gewonnen moest worden. "We gaven iets te veel ruimte weg. Dat lag ook aan Vitesse, dat met veel risico speelde. We hadden wat slimmer moeten zijn. Maar van de andere kant, we hadden vandaag veel vaker kunnen scoren."

Bekijk in de tweets, hieronder, wat Denzel Dumfries over het gelijkspel in Arnhem te zeggen had.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.