Oranjeleeuwinnen werken laatste oefenduel voor het WK af in Eindhoven

8 april 2019 om 13:20
De Oranjeleeuwinnen spelen hun laatste oefeninterland vóór het WK op zaterdag 1 juni in het Philips Stadion. Tegenstander van de voetbalvrouwen in deze speciale uitzwaaiwedstrijd is Australië, dat zich ook voorbereidt op het wereldkampioenschap van deze zomer in Frankrijk.
Profielfoto van Ramon Min
Geschreven door
Ramon Min

Nederland speelde op 6 april van het vorige jaar ook al eens in het Philips Stadion. Ruim 30.000 toeschouwers zagen de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman destijds met 7-0 winnen van Noord-Ierland in de kwalificatiereeks voor het WK. Nooit eerder kwamen er in Nederland zoveel mensen af op een interland van de nationale vrouwenploeg.

WK-voorbereiding
De Oranjevrouwen zitten middenin de voorbereiding op het WK, dat van 7 juni tot en met 7 juli in Frankrijk wordt gehouden. Afgelopen vrijdag won de Europees kampioen, met de Brabantse speelsters Daniëlle van de Donk, Kika van Es en Jackie Groenen in de ploeg met 2-0 van Mexico. Voor dinsdag staat er in Alkmaar een oefeninterland tegen Chili op het menu.

De vriendschappelijke interland tegen Australië van 1 juni begint om 18.15 uur. De vrije kaartverkoop begint op maandag 15 april.

 

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...