Video

Emmy voor korte film van Job, Joris en Marieke: 'Hoe vet is dit!'

10 april 2019 om 06:20
nl
De korte film 'Kop op' van animatiestudio Job, Joris en Marieke heeft in Cannes een International Emmy Kids Award in de wacht gesleept. Het trio won de Emmy in de categorie Animatie. "Het voelt goed de prijs ook echt mee naar huis te kunnen nemen", vertelt filmmaker Joris Oprins uit Tilburg, woensdagochtend in het programma WAKKER op Omroep Brabant radio.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Wachten op privacy instellingen...

De Emmy Kids Award is wereldwijd de meest prestigieuze prijs voor een kinderprogramma. De prijs is niet de eerste internationale waardering voor het trio. In 2015 waren Tilburger Joris Oprins en Job Roggeveen uit Geldrop samen met collega Marieke Blaauw immers al genomineerd voor een Oscar.

Dit voor hun korte animatiefilm A Single Life. Dat felbegeerde beeldje ging toen niet naar het trio. Disney's Feast ging er met de Oscar vandoor.

Lees verder onder het audiofragment

Oprins en zijn collega's kunnen nu dus gaan werken aan een nieuwe acceptance speech. "Ja, precies", zegt Oprins. "We hebben meerdere malen in een zaal gezeten met nette kleren aan dat we zonder prijs naar huis gingen. En dan kwam ik in mijn pak de ongebruikte acceptance speech van de keer daarvoor tegen."

“Kop op laat op absurde wijze zien wat we kunnen leren als we ons verplaatsen in een ander. We hopen dat deze Emmy helpt om deze boodschap te verspreiden", zeiden Job, Joris en Marieke in Cannes waar ze de Emmy dinsdagavond in ontvangst namen.

Wasmachine met magische krachten
De film gaat over de belevenissen van het drietal Sef, Wesley en Marjolein. Onder een brug vinden de vrienden een verlaten wasmachine met magische krachten. Wanneer ze een kijkje in de wasmachine nemen, worden hun hoofden verwisseld. De hoofdpersonen moeten vervolgens in de huid van een van de anderen kruipen.

Oprins vergelijkt het met het tv-programma Puberruil waarin jongeren een paar dagen het leven van een leeftijdsgenoot leiden.

Wachten op privacy instellingen...

De stemmen in Kop op zijn ingesproken door Paulien Cornelisse, Nasrdin Dchar en Steye van Dam. "Hoe vet is dit", reageerde Nasrdin Dchar uit Steenbergen nadat bekend werd dat Kop op de Emmy had gewonnen.

De korte film werd uitgezonden door de VPRO op NPO Zapp.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.