Emmy voor korte film van Job, Joris en Marieke: 'Hoe vet is dit!'

CANNES - De korte film 'Kop op' van animatiestudio Job, Joris en Marieke heeft in Cannes een International Emmy Kids Award in de wacht gesleept. Het trio won de Emmy in de categorie Animatie. "Het voelt goed de prijs ook echt mee naar huis te kunnen nemen", vertelt filmmaker Joris Oprins uit Tilburg, woensdagochtend in het programma WAKKER op Omroep Brabant radio.
jobjorisenmarieke

Oh wow! Heads Together has won an International Emmy Award!
We want to thank the Emmy jury. We want to thank the VPRO Anna van der Staak, our producer Marleen Slot from Viking Film, the netherlands film fund, the mediafonds, our co-writer Lotte Tabbers. The voice actors, Nasrdin Dchar, Steye van Dam, Paulien Cornelisse and everyone else who worked on Heads Together. And many thanks to our families.
.
.
@omroepvpro #animation #design #dutch
@iemmys
@lottetabbers #studio #funny #cg

De Emmy Kids Award is wereldwijd de meest prestigieuze prijs voor een kinderprogramma. De prijs is niet de eerste internationale waardering voor het trio. In 2015 waren Tilburger Joris Oprins en Job Roggeveen uit Geldrop samen met collega Marieke Blaauw immers al genomineerd voor een Oscar.

Dit voor hun korte animatiefilm A Single Life. Dat felbegeerde beeldje ging toen niet naar het trio. Disney's Feast ging er met de Oscar vandoor.

Lees verder onder het audiofragment

Tilburger Joris Oprins over het winnen van een Emmy voor de korte film Kop op

Oprins en zijn collega's kunnen nu dus gaan werken aan een nieuwe acceptance speech. "Ja, precies", zegt Oprins. "We hebben meerdere malen in een zaal gezeten met nette kleren aan dat we zonder prijs naar huis gingen. En dan kwam ik in mijn pak de ongebruikte acceptance speech van de keer daarvoor tegen."

LEES OOK: Geen Oscar, wél ervaring rijker voor makers A Single Life: 'We hebben het tot Hollywood gemaakt'

“Kop op laat op absurde wijze zien wat we kunnen leren als we ons verplaatsen in een ander. We hopen dat deze Emmy helpt om deze boodschap te verspreiden", zeiden Job, Joris en Marieke in Cannes waar ze de Emmy dinsdagavond in ontvangst namen.

Wasmachine met magische krachten
De film gaat over de belevenissen van het drietal Sef, Wesley en Marjolein. Onder een brug vinden de vrienden een verlaten wasmachine met magische krachten. Wanneer ze een kijkje in de wasmachine nemen, worden hun hoofden verwisseld. De hoofdpersonen moeten vervolgens in de huid van een van de anderen kruipen.

Oprins vergelijkt het met het tv-programma Puberruil waarin jongeren een paar dagen het leven van een leeftijdsgenoot leiden.

De stemmen in Kop op zijn ingesproken door Paulien Cornelisse, Nasrdin Dchar en Steye van Dam. "Hoe vet is dit", reageerde Nasrdin Dchar uit Steenbergen nadat bekend werd dat Kop op de Emmy had gewonnen.

De korte film werd uitgezonden door de VPRO op NPO Zapp.