Drie Brabantse clubs virtueel in de play-offs om promotie [OVERZICHT]

13 april 2019 om 10:51
nl
De Keuken Kampioen Divisie nadert haar ontknoping. Met nog vier wedstrijden te gaan, staan drie Brabantse clubs er goed op om de play-offs om promotie naar de eredivisie te gaan spelen. FC Den Bosch (5e) is al zeker van deelname aan de play-offs door de periodetitel en verder doen RKC Waalwijk (7e) en TOP Oss (11e) nog volop mee en zijn beide clubs op dit moment virtueel geplaatst.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Maar het is nog lang niet zeker dat deze ploegen ook daadwerkelijk gaan spelen om promotie naar de eredivisie. Het is in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie ongekend spannend. Op dit moment is TOP Oss nog de gelukkige, maar onder meer NEC (één punt verschil), FC Eindhoven en MVV Maastricht (beide twee punten verschil) azen op die belangrijke elfde positie die recht geeft op deelname aan de play-offs.

Ingewikkeld
Het is wellicht een ingewikkelde puzzel om te bepalen wie er uiteindelijk gaan spelen om promotie. Er maken aan het einde van de rit uiteindelijk acht ploegen uit de Keuken Kampioen Divisie kans op promotie naar de eredivisie. De kampioen van de competitie is natuurlijk al zeker van promotie en normaliter zou dan plek twee tot en met negen recht geven op de play-offs. Maar aangezien Jong PSV en Jong Ajax in de top tien staan en zij niet mogen promoveren, mag ook de nummer elf van de competitie, nu TOP Oss, meedoen om promotie.

FC Den Bosch is al enige tijd verzekerd van deelname aan de play-offs. De ploeg van Wil Boessen staat op dit moment met 56 punten op plek vijf, maar pakte direct na de winterstop de periodetitel, die recht geeft op de play-offs. Net onder Den Bosch staat RKC met 52 punten. De ploeg van Fred Grim zal dus nog naar onderen moeten kijken, maar ook daar lijkt de kans aanzienlijk dat de Waalwijkse club, die bekend maakte volgend seizoen over te stappen naar natuurgras, om promotie gaat spelen.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Maar de strijd tussen de Brabantse clubs zou op dit moment dus gaan om TOP Oss en FC Eindhoven. De Eindhovenaren vissen op dit moment nog net achter het net, maar zit TOP Oss wel op de hielen. De laatste vier wedstrijden zullen ongetwijfeld nog wijzigingen met zich meebrengen, dus de Brabantse clubs moeten nog alles op alles zetten om deel te nemen aan de play-offs.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.