Paarden met brandende deken in Efteling-attractie Raveleijn 'is geen dierenmishandeling'

13 april 2019 om 20:01
De voorstelling Raveleijn. (Foto: Efteling)
De voorstelling Raveleijn. (Foto: Efteling)
De paardenshow van Efteling-attractie Raveleijn overtreedt geen regels. Dat concludeert de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) na een inspectie. De controle volgde na een tweet van medewerker van de Partij voor de Dieren over een brandende deken die wordt gebruikt tijdens de show.
Profielfoto van Tobias van der Valk
Geschreven door
Tobias van der Valk

In de bewuste tweet noemde een medewerker, Leonie Gerritsen, het een schande dat de dieren met de brandende deken in de show galopperen. Het leidde tot Kamervragen van haar partij in Den Haag. Ze kregen veel bijval van dierenactivisten die de attractie 'barbaars' noemen.

Lees verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Geen mishandeling
De NVWA concludeert nu dat er van mishandeling geen sprake is. "Een dierenarts heeft een inspectie uitgevoerd tijdens de hele show. Er is gelet op brandwonden. Daar is geen sprake van. Ook is er gekeken of het dier op enig moment stress heeft gehad. Ook dat is niet zo", licht een woordvoerder toe aan Omroep Brabant.

De NVWA zal dus ook geen verdere stappen nemen tegen de attractie. Dat betekent dat de Raveleijn gewoon in de huidige vorm kan doorgaan.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...