Video

'Mijn dochter van zes jaar was overstuur', bezoekers Efteling-show Raveleijn niet blij met protest

14 april 2019 om 15:34
nl
“Waarom actievoeren tijdens de show als er kinderen op de tribune zitten?" Judith, die samen met haar man en drie dochters op de tribune zat toen vier dierenactivisten zondagmiddag de Efteling-show Raveleijn verstoorden, baalt. “We zijn speciaal naar de Efteling gegaan voor deze attractie omdat we zelf ook een paard hebben. Mijn jongste dochter van zes jaar was helemaal overstuur door de actie.”
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Activisten van de Vegan Strike Group voerden actie nadat eerder deze week een lid van de Partij voor de Dieren het dierenwelzijn in de attractie ter sprake bracht. In de show Raveleijn galoppeert een paard met een brandende deken door de arena.

Judith gaat verder. “De twee oudere dochters waren ook even van slag, maar die begrepen mijn uitleg dat die mensen zich zorgen maken om het paard. Iedereen mag zijn punt maken, jammer dat het alleen op deze manier moet gebeuren. Ik heb onze kinderen uitgelegd dat de Efteling goed voor de paarden zorgt.”

'Je zag de paniek in mensen hun ogen'
Een andere bezoeker die ook op de tribune zat tijdens de show zegt dat ze het heel moeilijk vond om te zien: "Je weet tegenwoordig niet meer wat je moet denken of zien. Toen het gebeurde zag je de paniek in mensen hun ogen. Ik hield meteen m'n kind goed vast."

Een andere bezoeker dacht dat het optreden van de Vegan Strike Group bij de show hoorde: "Ik had de show nog nooit gezien, dus ik dacht dat het erbij hoorde. Toen kwamen die shirtjes tevoorschijn en begon iedereen te schreeuwen. Ik dacht: wat is dit nu weer?"

 

'Efteling speelde goed in op onrust'
Judith vindt dat het attractiepark goed inspeelde op de ontstane onrust. “Medewerkers van de Efteling werkten de actievoerders uit de arena. Ook buiten de arena werden we opgevangen door medewerkers die de kinderen op hun gemak stelde”, zegt ze.

Het gezin is inmiddels aan de andere kant van het park. Met een traktatie en wat afleiding is de rust weergekeerd. Judith: ‘We maken er verder een leuke dag van. We gaan pas om een uur of zes naar huis. We komen later dit jaar nog wel terug om naar de Raveleijn-show te kijken.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.