Video

PSV'er Steven Bergwijn: 'Het was misschien een beetje te geforceerd'

14 april 2019 om 15:24
nl
PSV wilde graag aan het doelsaldo werken, zondagmiddag, in eigen huis tegen De Graafschap. Dat lukte niet. De Eindhovenaren wonnen ternauwernood met 2-1 van de Superboeren. "Het was misschien een beetje te geforceerd", vertelt aanvaller Steven Bergwijn.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

Volgens Bergwijn wilden hij en zijn ploeggenoten te graag met ruime cijfers winnen. "Onbewust ben je toch bezig met scoren, scoren, scoren. En dan lukt het juist niet. We moeten juist geduld bewaren. Daar hebben we ook over gesproken."

PSV heeft, met nog vier speeldagen voor de boeg, exact evenveel punten als Ajax. Het verschil zit in het doelsaldo. Van de Amsterdammers is het doelgemiddelde twaalf treffers beter.

Bekijk de video in de tweet. De tekst gaat daaronder verder.

Wachten op privacy instellingen...

Uiteraard heeft Bergwijn de titel nog niet uit zijn hoofd gezet. "In deze fase van de competitie moet je gewoon winnen. Alleen dat telt. We hebben tegen De Graafschap heel veel kansen gecreëerd."

'Ballen wilden er niet in'
Hij vervolgt: "Je hebt soms wedstrijden waarin die ballen er niet ingaan. Vandaag was zo eentje. Maar goed, we hebben nog vier wedstrijden te gaan en alles is nog open."

Bekijk de video in de tweet. De tekst gaat daaronder verder.

Wachten op privacy instellingen...

Bergwijn maakte de belangrijke gelijkmaker tegen De Graafschap, door een strafschop te benutten. "Je moet rustig blijven en goed naar de keeper kijken. We hebben gelukkig gewonnen en dat is het belangrijkste."

Bekijk hieronder wat Michal Sadilek over de wedstrijd tegen De Graafschap te zeggen had.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.