Twee gewonden bij ongeluk tussen auto's en vrachtwagen op A16, snelweg weer open - Omroep Brabant

Twee gewonden bij ongeluk tussen auto's en vrachtwagen op A16, snelweg weer open

15 april 2019 om 08:24
nl
Op de snelweg A16 bij knooppunt Zonzeel is maandagochtend een ernstig ongeluk gebeurd met vijf auto's en een vrachtwagen. Een man en een vrouw in een auto raakten daarbij gewond. De politie heeft de vrachtwagenchauffeur aangehouden. De weg was vanwege het ongeluk uren dicht, maar is sinds halfdrie weer open.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Het ongeluk gebeurde rond kwart over acht. Door nog onbekende oorzaak kwamen de voertuigen met elkaar in botsing. De twee slachtoffers kwamen vast te zitten in hun auto. Meerdere ambulances, brandweerwagens en een traumahelikopter kwamen ter plaatse om eerste hulp te verlenen.

Ziekenhuis
Na ruim een uur hadden de hulpdiensten de man en de vrouw uit hun benarde positie bevrijd. Ze zijn met ambulances naar ziekenhuis in Rotterdam en Breda gebracht.

De Portugese vrachtwagenchauffeur is aangehouden en wordt op het politiebureau verhoord. De politie is op zoek naar dashcambeelden van het moment dat het ongeluk gebeurde. Automobilisten die vanaf de andere rijrichting beelden maken van het ongeluk, werden op de bon geslingerd.

Omleiding
De snelweg richting Rotterdam was dus uren dicht in verband met politie-onderzoek. Ook werd een drone ingezet om overzichtsbeelden te maken.

Verkeer vanuit Breda richting Rotterdam werd omgeleid via Roosendaal (A58 en A17). Mensen die in de kilometerslange file staan, mogen onder begeleiding omkeren.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.