Video

Trouwjurken en Eftelingkostuums in vlammen opgegaan bij grote brand in stomerij Raamsdonksveer

16 april 2019 om 14:10
nl
Trouwjurken, Eftelingkostuums en duizenden andere kledingstukken zijn maandagavond in vlammen opgegaan bij de grote brand in stomerij Uniek in Raamsdonskveer. Het pand kan als verloren worden beschouwd. "Dit is vreselijk. Mijn levenswerk is verwoest", vertelt eigenaar Leon van Roosmalen.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Verslagen kijkt Leon naar zijn bedrijf. “Ik kan het nauwelijks beseffen. Dit is een verschrikkelijke klap.” De brand in het bedrijf aan het Oeverkruid ontstond maandagavond rond half negen. “Het ging zo snel. Binnen een paar minuten was mijn levenswerk verwoest”, vervolgt Leon.

Duizenden kledingstukken van klanten en bedrijven zijn volledig verbrand. Ook enkele handgemaakte kostuums die gebruikt worden bij de Efteling-theatershow CARO. “De bezoekers merken hier niets van, omdat we reservekostuums hebben”, vertelt een woordvoerder van het park.

Trouwjurk
Binnenkort moet Leon alle klanten gaan informeren. Ook de twee dames van wie de trouwjurken verwoest zijn. “Daar zie ik vreselijk tegenop. De bruiloften zijn al geweest, maar het blijft natuurlijk verschrikkelijk.”

Het bedrijf draait de komende tijd deels door. Collega-bedrijven zorgen ervoor dat nieuwe klanten geholpen worden. "Dat is hartverwarmend. Normaal zijn we concurrenten, nu helpen we elkaar." Leon geeft na de verwoestende brand niet op. “We gaan gewoon door! Ik ga alles herbouwen.”

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.