Man (28) opgepakt voor verkrachting van 18-jarige vrouw in Asten-Heusden

ASTEN - De politie heeft dinsdagmiddag een 28-jarige man opgepakt voor de verkrachting van een 18-jarige vrouw in Heusden (gemeente Asten) in de nacht op zondag op maandag. Dat laat een woordvoerder weten aan Omroep Brabant. Hij werd om twee uur thuis opgepakt in Asten-Heusden.

Er waren diverse tips bij de politie binnengekomen over de dader. Daardoor kon de politie in actie komen. Er werd ook een speurhond ingezet nadat de fiets van de verdachte was gevonden. Ook dat spoor leidde naar de verdachte die momenteel vastzit en wordt verhoord.

Na de verkrachting werd er een signalement verspreid van de dader. Volgens de politie voldoet de verdachte aan dat signalement.

LEES OOK: Vrouw (18) van fiets geduwd en verkracht in Asten-Heusden: 'Afschuwelijke gebeurtenis'

Het slachtoffer was zondag wat gaan drinken in Asten. Net voor de Kasteellaan, tussen Asten en Asten-Heusden, werd ze van haar fiets getrokken en de bosjes in gesleurd. Daar werd ze bedreigd en zijn er seksuele handelingen met haar verricht.

Rond kwart voor drie ging de dader er na de verkrachting te voet vandoor en werd de politie gewaarschuwd. In de omgeving werd, onder meer met een helikopter en met een speurhond, sindsdien gezocht naar de dader.

LEES OOK: Golf van afschuw na verkrachting in Asten-Heusden: 'Mijn dochter was helemaal van slag'

Meer over dit onderwerp:
VERKRACHTINGEN ASTEN ASTEN-HEUSDEN AANHOUDINGEN
Deel dit artikel: