Mag een PSV-fan juichen voor Ajax? 'Winst in Champions League is ook goed voor PSV'

EINDHOVEN - Dilemma: Ajax scoort dinsdagavond tegen Juventus in de Champions League, maar je bent voor PSV. Juich je, houd je de rust of gooi je een glas bier naar de tv? Die afweging zal menig Eindhovenaar dinsdagavond maken. Volgens Harrie Timmermans, voorzitter van de supportersvereniging van PSV, is rationeel denken het belangrijkst. "Ik juich alleen voor PSV, maar als Ajax wint, is dat heel belangrijk voor het Nederlands voetbal."

Hij kijkt toch een beetje met een jaloerse blik naar het Europese succes van Ajax, geeft Timmermans toe. “Dit zijn mooie reisjes om te maken. Daar kijk je als supporter naar uit”, verklaart de voorzitter van de supportersvereniging van de Eindhovenaren. Volgens Timmermans is het succes van de Amsterdammers bovendien relevant voor PSV.

“Wij fans sluiten niet uit dat we aan het einde van de competitie met de schaal in de handen staan. Dan plaatsen we ons rechtstreeks voor de Champions League dankzij de Europese prestatie van Ajax.”

‘Er moet geen collectieve druk komen’
Duidelijk. Maar betekent dat dan dat PSV’ers dinsdagavond juichend voor de tv horen te zitten als ze presteren tegen Juventus? “Nee, zeker niet”, zegt Timmermans. “Er moet geen collectieve druk ontstaan om te juichen voor Ajax. Maar ik ga ook niet juichen als Juventus scoort. Ik juich alleen voor PSV.”

Timmermans: “Ik denk nu bij mezelf: laat Ajax maar resultaat halen. Maar het liefst met een verlenging zodat er vermoeidheid in de benen sluipt. Verder moet PSV zich vooral op zichzelf concentreren. De club heeft al moeite genoeg om de komende vier wedstrijden te winnen.”

Meer over dit onderwerp:
VOETBAL PSV AJAX CHAMPIONS LEAGUE SUPPORTERS
Deel dit artikel: