Hardlopen tussen de olifanten in de Beekse Bergen kan niet meer

16 april 2019 om 21:42
nl
Hardlopen tussen de wilde dieren, waarbij het parcours direct door het apenverblijf liep. De lopers vonden het een heel avontuur, maar het kan niet meer. De Warandeloop die twee jaar uitweek naar de Beekse Bergen, gaat weer terug naar de oude plek: het Warandebos in Tilburg.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Een van de populaire onderdelen van het driedaagse evenement was de Safari Run. Dat onderdeel vervalt. “Veel lopers en sponsors misten de sfeer uit het bos”, vertelt organisator Cees van Loon. “Vanwege de organisatie van het Europees Kampioenschap Cross zijn we uitgeweken naar Hilvarenbeek, maar nu gaan we graag weer terug naar het bos. Het is dus niet zo dat we van het safaripark niet meer mochten komen, omdat de dieren er last van hadden.”

Opvallen detail: in de jaren dertig lag ook in het Warandebos een dierentuin. De dierentuin was een huwelijkscadeau van de oprichter van Burgers Zoo aan zijn dochter en schoonzoon. Op wat stenen na is nagenoeg alles wat herinnert aan de dierentuin verdween. Er wordt nog naar een alternatief voor de Safari Run gezocht, al zullen de leeuwen en olifanten niet naar het Warandebos gehaald worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.