Verdwijnen van Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom stuit op weerstand, actiegroep start petitie

17 april 2019 om 10:21
nl
De sluiting van het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom en de verhuizing naar Roosendaal stuit op veel weerstand bij Bergenaren. Een groep inwoners is daarom een petitie begonnen voor het behoud van een volwaardige vestiging in de Markiezenstad. In amper een dag tijd hebben bijna 1200 sympathisanten hun handtekening gezet.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Dinsdagochtend maakte de directie van het Bravis bekend dat de nieuwe hoofdvestiging van het ziekenhuis op de Bulkenaar langs de A58 bij Roosendaal komt. De actievoerders noemen de keuze een 'bizarre beslissing'. Met de handtekeningenactie hopen ze de verhuizing tegen te houden.

Kapitaalvernietiging
Voor veel inwoners is de afstand naar Roosendaal te ver. Ook vinden ze het kapitaalvernietiging om zo'n 300 miljoen euro uit te geven aan nieuwbouw terwijl er de afgelopen jaren voor miljoenen is geïnvesteerd.

"De twee ziekenhuizen bedienen nu een gebied dat ruim voldoende is om twee volwaardig ziekenhuizen op te laten functioneren", zegt de actiegroep. "Hoogste tijd om ons als inwoners van onze gemeente te verenigen tegen dit belachelijke besluit!"

Facebook
Ook op Facebook hebben bewoners een actiepagina aangemaakt onder de naam 'Red Bravis Bergen'. Op de pagina is het laatste nieuws te lezen van de actiegroep.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.