Video

Jagen op ‘bijzondere dieren’ met pijl en boog, nieuw parcours geopend in Schijf [VIDEO]

20 april 2019 om 17:38
nl
Als een ware Robin Hood met pijl en boog door de natuur trekken. Het kan vanaf nu in Schijf. Daar is een zaterdag een boogschietparcours geopend met wel heel bijzondere dieren: ze zijn van plastic.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De beesten zijn nep en lopen niet weg. Saai? Makkelijk? “Nee, de afstanden zijn veel groter dan normaal. De doelen staan moeilijk opgesteld. Ieder schot is echt een uitdaging”, vertelt oprichter Perry van Ravenstein.

Bekijk de video en lees daarna verder.


‘Overleven’
In totaal heeft de ondernemer elf voetbalvelden (5,5 hectare) bos omgetoverd tot jachtgebied. Met je pijl en boog kun je langs 34 doelen trekken: een bever, hert, bizon en veel meer. “Het mooiste wat er is”, vervolgt Perry, met een grote glimlach.

Volgens de boogschieter komt het ‘oergevoel’ naar boven met de sport. “Het geeft een heerlijk gevoel dat je voor jezelf kan zorgen, ook als er geen supermarkt zou zijn.” Dat het niet makkelijk is, is te zien aan de schietkunsten van de beginnende gasten. “Ze staan stil en nog schiet ik alles mis", schatert een bezoeker.

Populairder
Het 3D-boogschieten wordt volgens de Nederlandse Handboog Bond steeds populairder. Naar schatting zijn er in Nederland 4000 mensen die de sport regelmatig beoefenen. “Sporters waarderen vooral het buiten zijn. We verwachten dat de komende jaren nog meer van dit soort parcours worden geopend", vertelt Arnoud Strijbis, directeur van de bond.

Het parcours is elke vrijdag en zaterdag geopend en ook op de eerste zondag van de maand.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!