Ryanair moet acht piloten tonnen betalen na sluiting basis Eindhoven

23 april 2019 om 14:50
nl
Ryanair moet acht piloten een schadevergoeding van ieder enkele tonnen betalen vanwege de sluiting van de basis van de Ierse budgetvliegmaatschappij in Eindhoven. De rechter ging mee in de claim van de piloten, die vinden dat ze door Ryanair onnodig zijn gedupeerd. Per persoon gaat het om enkele tonnen tot bijna een half miljoen euro.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Ryanair sloot vorig jaar november de vliegbasis op Eindhoven Airport. De luchtvaartmaatschappij noemde de hoge kosten en beperkte groeimogelijkheden als reden. Maar de piloten zeggen dat ze 'verpletterend schriftelijk bewijs' hebben dat het gaat om een vergelding vanwege hun stakingen.

Contracten ontbonden
De contracten van de piloten worden per 1 mei ontbonden. Ze zijn inmiddels bezig ergens anders werk te vinden. Een negende klager haakte eerder af in de zaak, omdat die al een nieuwe baan had gevonden.

Die vergoeding is ook een compensatie voor het verlies van inkomen als de piloten na ontslag bij een andere luchtvaartmaatschappij gaan werken en onderaan de ladder moeten beginnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.