Man die arm verloor bij schietpartij gaat vrijuit, zijn schoonvader krijgt celstraf

24 april 2019 om 14:41
nl
Voor een schietpartij in Best in juni vorig jaar is een 54-jarige man veroordeeld tot 191 dagen celstraf. Zijn 31-jarige schoonzoon is vrijgesproken. In de straat Melde werd destijds vroeg in de avond geschoten bij een ruzie. Drie mannen raakten gewond, onder wie de schoonzoon, die zijn arm verloor.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

De man en zijn schoonzoon gingen die bewuste maandag naar een woning in de wijk Wilhelminadorp. De twee zouden nog geld krijgen van de bewoner, die de deur open deed met een boksbeugel en een jachtgeweer in zijn hand.

De bewoner richtte zijn geweer op de ongewenste bezoekers, waarna ze met elkaar op de vuist gingen. Door het gevecht ging het jachtgeweer af. De schoonvader kreeg uiteindelijk het geweer te pakken, om vervolgens op de bewoner in te slaan.

Amputatie
Bij het afgaan van het geweer raakte de schoonzoon gewond aan zijn arm, zo erg dat later zijn arm moest worden geamputeerd. Ook de schoonvader en de bewoner raakten gewond.

Er is volgens de rechtbank in Den Bosch geen sprake van noodweer, iets wat de 54-jarige verdachte beweerde. Omdat de man zijn straf al in voorarrest heeft uitgezeten, hoeft hij niet terug naar de gevangenis.

De schoonzoon wordt vrijgesproken omdat er volgens de rechter niet genoeg bewijs is dat aantoont dat hij zelf geweld gebruikte en met zijn schoonvader samenwerkte aan een vooropgezet plan.

Bewoner overleden
Kort na de schietpartij is de bewoner van het huis ook opgepakt. Hij is inmiddels overleden (niet door toedoen van de schietpartij), waardoor zijn zaak is beëindigd.

De schietpartij zette Wilhelminadorp die maandagavond in juni even op zijn kop. Buurtbewoners waren erg geschrokken. “Het lijkt hier wel het wilde westen”, zei een van hen toen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.