Video

NAC-aanvoerder Menno Koch: 'Het is moeilijk om nu nog geloof te hebben'

25 april 2019 om 00:45
nl
De sfeer bij NAC was gelaten, direct na de 0-4 oorwassing in eigen huis tegen Feyenoord. Het laatste sprankje hoop, een driepunter, was al gauw vervlogen in Breda. NAC is nu afhankelijk van concurrent Excelsior. Donderdag kan NAC zomaar eens gedegradeerd zijn.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

“Ik weet echt nog niet of ik ga kijken”, zegt aanvoerder Menno Koch desgevraagd. De verdediger van NAC stond met een bebloede neus de pers te woord, doordat hij in botsing kwam met Feyenoord-spits Dylan Vente.

Koch stond verder vrij gelaten in de mixed-zone. “Dit is zeer pijnlijk, en dan heb ik het niet over mijn neus. Dit was een kansloze wedstrijd. Om dan nog zo’n ronde te lopen na de wedstrijd doet echt pijn, zeker als je weet wat je de club aandoet.”

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Afhankelijk
NAC is zoals ze dat zo mooi zeggen ‘aan de goden overgeleverd’. Donderdagavond speelt directe concurrent Excelsior in Den Haag en bij een driepunter van de Rotterdammers, valt het doek voor NAC.

De ploeg van Brood kan directe degradatie dus alleen nog ontlopen, als Excelsior niet weet te winnen. Koch wil daar nog niet aan denken. De aanvoerder vindt niet dat ze de competitie als een nachtkaars uit moeten laten gaan. “We moeten er staan. Ook als het donderdag negatief uitpakt voor ons. Dat zou heel moeilijk en pijnlijk zijn. Maar we moeten daarin toch nog een beetje professioneel zijn en dat laten zien aan de club en de fans.”

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Moeilijk om erin te geloven
Er moet ongekend veel meezitten voor NAC, wil de club nog via een miraculeus slot van de competitie directe degradatie ontlopen. NAC moet zelf twee keer achter elkaar winnen, iets wat dit seizoen nog niet eerder lukte, en Excelsior mag geen enkel punt meer binnenhalen. “Ja, het kan. Maar ik snap dat als je deze wedstrijd hebt gezien, niemand dat kan en mag uitspreken. Ook voor mij is het op dit moment heel moeilijk om daarin te geloven.”

Bekijk hieronder de reactie van NAC-trainer Ruud Brood.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.