Video

Donyell Malen hoopt natuurlijk op titel voor PSV: 'Maar ik heb geen glazen bol'

26 april 2019 om 00:03
nl
PSV won donderdagavond op bezoek bij Willem II. De Eindhovenaren stapten met een 0-3 overwinning van het veld, daardoor blijft het volop in de strijd om de landstitel.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

"Het is een goede overwinning", zei Donyell Malen na afloop van de wedstrijd. PSV had nog aan het doelsaldo kunnen werken, maar dat gebeurde niet. "Je probeert altijd zoveel mogelijk te scoren. Dat is het mooiste wat er is. We hadden er meer kunnen maken vandaag, maar 0-3 is ook een goede overwinning."

De maker van de 0-1 was tevreden over het resultaat in Tilburg, waar het nooit 'een makkie' is. "Het publiek gaat tekeer. Maar ze hebben geen schot tussen de palen gehad, dat zegt iets over hoe onze verdediging stond."

Bekijk de video in de tweet. De tekst gaat daaronder verder.

Wachten op privacy instellingen...

Glazen bol
Nog twee wedstrijden te gaan in de competitie. De vraag is nu: lukt het PSV nog om Ajax van de eerste plek te stoten? PSV kan twee weken trainen in aanloop naar de laatste wedstrijden. "We kunnen goed trainen in die tijd. Patronen nog verder ontwikkelen, dat is belangrijk. En wie er dan kampioen wordt? Ik hoop natuurlijk PSV. Maar ik heb geen glazen bol. Het is moeilijk om te zeggen."

Goal van?
Malen zette PSV dus op een 0-1 voorsprong. De tweede treffer staat op naam van Míchal Sadilek, maar Luuk de Jong zegt dat hij het doelpunt maakte. "Luuk zei dat hij nog de bal geraakt heeft, maar officieel staat hij op mijn naam. Ik ben benieuwd wie de goal gemaakt heeft. Het was een belangrijke goal. Maar het maakt niet uit of Luuk of ik hem gemaakt heb", zegt Sadilek over de 0-2.

Bekijk de video's in de tweets. De tekst gaat daaronder verder.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

'PSV echt topteam'
Willem II-coach Adrie Koster: "Je speelt tegen een topteam, dat zag je vandaag ook wel. Wij waren niet bij machte om kansen te creëren en speelden tegen een goed, gesloten en verdedigend PSV. Je weet dat ze weinig weggeven. Dat is een kwaliteit van PSV. In combinatie met de mensen die ze voorin hebben lopen, de vier die speelden maken samen zestig doelpunten."

Wie van de twee uiteindelijk met de schaal in handen staat? "Het zijn allebei topteams. Ze weten alle wedstrijden naar zich toe te trekken, ook de moeilijke wedstrijden Ze steken er echt bovenuit. Wie? Zeg het maar. Ajax heeft een voordeel met het doelsaldo. Het wordt niet makkelijk voor PSV natuurlijk."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.