Tweeduizend kilo illegale tabak gevonden in bedrijfspand Steenbergen, twee mannen opgepakt

26 april 2019 om 15:45
nl
Bij een inval in een bedrijfspand aan de Leerlooierij in Steenbergen heeft de FIOD donderdag ruim tweeduizend kilo versneden tabak in beslag genomen. Er zijn twee mannen aangehouden.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Ook zijn er machines. verpakkingsmiddelen, een heftruck, contant geld en een steekwapen gevonden. Alle spullen worden vernietigd. De FIOD werkte in het onderzoek samen met de douane en de politie.

Sigarettenfabriek
In een ander onderzoek werd donderdag in een kassencomplex in het Gelderse Zuilichem een sigarettenfabriek opgerold. De fabriek was daar nog in werking.

Er werden zo'n twee miljoen sigaretten, vijfduizend kilo ruwe tabak en bijna tweeduizend kilo versneden tabak gevonden. Negen personen zijn daar aangehouden. Onder leiding van het Functioneel Parket doet de FIOD verder onderzoek.

Schatkist
Volgens FIOD worden door de grote winsten in de handel van illegale sigaretten criminele vermogens opgebouwd en wordt de Nederlandse schatkist ernstig benadeeld. "De illegale productie van sigaretten ondermijnt ook het anti-rookbeleid van de overheid”, aldus een woordvoerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.