Verdachte van gewelddadige dood 63-jarige Ossenaar is uitgeleverd door Polen

26 april 2019 om 16:21
nl
Een 26-jarige Pool die vorige maand werd aangehouden in zijn vaderland voor de gewelddadige dood van een 63-jarige Ossenaar is uitgeleverd. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij het overlijden van de man uit Oss. Een tweede verdachte zit nog vast in Polen.
Profielfoto van Tobias van der Valk
Geschreven door
Tobias van der Valk

Het slachtoffer werd op zaterdag 23 februari dood gevonden in zijn appartement aan de Lisztgaarde. De politie en omwonenden vermoedden al snel dat de man slachtoffer was geworden van een woningoverval.

Op 5 maart werd een eerste verdachte, een 37-jarige man, in Polen aangehouden. De 26-jarige man die nu is uitgeleverd, werd vervolgens op 16 maart aangehouden.

Bewakingsbeelden
De 37-jarige verdachte staat ook op de nominatie om uitgeleverd te worden, maar moet eerst nog een straf in eigen land uitzitten. Hij wordt waarschijnlijk aan het einde van dit jaar naar Nederland gestuurd. Volgens de politie kende deze man het slachtoffer.

De politie kwam de mannen op het spoor door bewakingsbeelden uit de flat en uitgebreid forensisch onderzoek. De Poolse politie werd vervolgens ingeschakeld en wist de mannen te vinden. Vastgesteld werd al dat de oudste verdachte het slachtoffer kende.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.