Stijgende parkeertarieven Eindhoven Airport goudmijntje voor slimme ondernemers

EINDHOVEN - Goedkoop vliegen vanaf Eindhoven Airport kan zomaar een stuk duurder uitpakken dan verwacht. De luchthaven heeft de parkeertarieven flink opgeschroefd. Een week je auto laten staan kost inmiddels 20 procent meer dan een jaar geleden en is zelfs duurder dan een week parkeren op Schiphol. Ondernemers spelen hier handig op in en bieden goedkopere alternatieven aan.

Een van die ondernemers is Arie Schippers van SchippersStop in Veldhoven. In 2015 besloot hij in Veldhoven een parkeerterrein te openen, gericht op vliegreizigers van Eindhoven Airport met plek voor zo'n duizend auto's.

Parkeren steeds duurder
Wie de auto een week op Eindhoven Airport wil achterlaten is 67,65 euro kwijt. Dat is Parking P5 op Eindhoven. Als je vooraf reserveert betaalt je 66 euro voor acht dagen. Een jaar geleden was je bij de goedkoopste optie nog 56 euro kwijt. Dat was Parking P8 bij Oirschot, die inmiddels niet meer bestaat.

Een week parkeren op het terrein van Schippers kost tussen de 48 en 60 euro. "Dat is afhankelijk van de periode waarin de service wordt afgenomen."

LEES OOK: Parkeren op Eindhoven Airport fors duurder, ruim 67 euro per week

Forse stijging
Mensen kunnen hun auto in Veldhoven goedkoper laten staan en ondertussen kan deze zelfs worden gewassen of een beurt krijgen. Reizigers kunnen een gratis pendelbus naar het vliegveld pakken. En daar is veel vraag naar. "Ieder jaar is de omzet bijna verdubbeld."

Schippers denkt dat zijn groeiende omzet zeker te maken heeft met de stijgende parkeertarieven van Eindhoven Airport. "Wij klagen zeker niet. Als de mogelijkheid zich aandient om uit te breiden, dan denken wij daar zeker over na."

Een parkeergarage bij Eindhoven Airport. (foto: Omroep Brabant)

'Dacht dat het om vliegen ging'
Een gebruiker van SchippersStop laat weten het een fijne service te vinden. "Het is gemakkelijk en niet zo duur." Een parkeerder bij Eindhoven Airport zet zijn auto juist liever dicht in de buurt van het vliegveld. "Dat is wel handiger zo. Die twee tientjes meer doen wij dan maar."

"Schiphol verdient de helft van zijn omzet met parkeren", merkt een voorbijganger op Eindhoven Airport op. "Ik dacht het om vliegen ging, maar kennelijk gaat het om parkeren."

Parkeerplaatsen
Op het kaartje hieronder kan je opzoeken waar in de buurt van Eindhoven Airport je je auto voor langere tijd kan parkeren en hoe duur het is.