Guus Meeuwis zorgt in Sydney voor Brabantse Koningsdag-gezelligheid en Rick is erbij

27 april 2019 om 17:16
Koningsdag in Sydney was Brabantser dan ooit. (Foto: Rick Weijers)
Koningsdag in Sydney was Brabantser dan ooit. (Foto: Rick Weijers)
Zou het niet helemaal te gek zijn als Guus Meeuwis Down Under komt optreden? Zomaar een wilde gedachte die leefde bij een groep Nederlanders in Australië. Die gedachte werd verwoord in een brief aan het management van Guus. En die zei: yes! Zaterdag was het zover. Koningsdag in Sydney was Brabantser dan ooit, met 't Dondert en 't Bliksemt dat live uit de speakers schalde. Rick Wessels uit Dommelen: 'Guuske heeft geschiedenis geschreven!'
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen
Geschreven door

Hij liep de polonaise, zong uit volle borst mee, met Brabant, liet zijn zakken volgooien met gratis Old Amsterdam-kaas en dronk een pilsje of één, twee, drie. Rick Wessels had met zijn vrienden ruim twee uur lang een toptijd in concertzaal The Big Top in Sydney. Met volle teugen genoot hij van het evenement 'G'day met een zachte G'. "Guusje en zijn band hebben heel wat losgemaakt bij ons. We hadden geen betere avond kunnen hebben."

Wachten op privacy instellingen...

't Dondert en 't Bliksemt, ook Down Under klonk het prima. Maar het mooiste moment van de avond? "Het volkslied Brabant blijft mij als Brabo toch het beste bij. Deze avond was er eentje voor in de boeken. Ik zou Guus en zijn team er graag voor willen bedanken."

Bier op
Eigenlijk was er maar één piepklein minpuntje: "Het bier was op, alle koelkasten leeg. Wij Brabanders drinken gewoon tot het gaatje!" Rick is op werkvakantie in Australië. En deze pakte hij toch maar mooi even mee.

En dat allemaal dankzij een groep Nederlanders die de vurige wens hadden dat Guus Meeuwis hen aan de andere kant van de wereld kwam opzoeken.

Het begon allemaal eind 2017 met een Facebookpost van Hans van de Zandt, Nederlander in Canberra. Als snel volgde de Facebookpagina @GuusKomNaarOZ. Bijna anderhalf jaar later kon daar dan dat filmpje geplaatst worden: Guus aan het soundchecken in Sydney.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...