Snollebollekes zorgt weer voor aardbeving tijdens 538 Koningsdag in Breda, Sandy trilt in haar bed

BREDA - "Van links, naar rechts." Het publiek van 538 Koningsdag in Breda sprong zaterdag zo enthousiast van links naar rechts tijdens een optreden van Snollebollekes dat de huizen in de buurt op hun grondvesten trilden. "Ik voelde mijn bed ineens op en neer gaan", vertelt Sandy (27) die dicht bij het Chasséveld woont, waar het feest werd gegeven. "Ik dacht eerst dat ik gek werd."

Sandy is niet de enige die de 'mini-aardbeving' voelde. Op social media beschrijven meerdere omwonenden het bijzondere verschijnsel. Iemand laat met een Twitterfilmpje zien hoe zijn appartement schudt. Ook bij Sandy in huis gingen de meubels en gordijnen heen en weer. Zij lag in bed een serie te kijken toen het gebeurde: "Ik schoot rechtop. Schrok me echt kapot."

Het is niet de eerste keer dat Snollebollekes een kleine aardbeving veroorzaakt, vorig jaar was het ook al raak op Koningsdag.


Op het Chasséveld was het een groot feest. Het publiek ging helemaal los tijdens het optreden van de zanger uit Best.

radio538

Wanneer er 40.000 mensen van links naar rechts gaan... 👀 ⬅️👯‍♀️👯‍♂️👯‍♀️👯‍♂️👯‍♀️👯‍♂️👯‍♀️👯‍♂️➡️ #nondeju #538Koningsdag #Radio538 #Breda #Chasseveld #koningsdag2019

Ondanks de buien zat de sfeer er goed in. Ook Gerard Joling, Matt Simons, Maan, Davina Michelle en vele andere artiesten verzorgden een optreden. Het feest werd afgesloten met een remix van Sunnery James en Ryan Maciano en een vuurwerkshow.

Gemengd publiek en uiteenlopende nummers
Het uitverkochte feest trok een gemengd publiek. De muziekgenres liepen dan ook flink uiteen: van Nederlandstalig tot internationaal bekende nummers. Eén ding hadden de toeschouwers met elkaar gemeen: oranje kleding en accessoires. Plastic opblaasbare kroontjes waren er in overvloed en ook de poncho’s waren niet aan te slepen. De organisatie had voor die 'regenjassen' gezorgd.

Het feest ging zaterdagmiddag om twaalf uur van start met een optreden van Davina Michelle. Het was meteen gezellig op het Chasséveld. Het bier vloeide sindsdien rijkelijk en de stemmen werden gedurende de dag schor door het meezingen.

 

Gerard Joling bouwt een feestje tijdens 538 Koningsdag (foto: Tom Swinkels/FeestZoom)

 

Na een paar uur lagen veel plastic poncho's op de grond tussen de bekertjes. Het weer mocht de pret niet drukken en leek uiteindelijk mee te vallen.

 

Jong en oud vieren feest op Koningsdag (foto: Tom Swinkels/feestZoom)

Ook op andere plekken in Brabant was het feest tijdens Koningsdag. Lees er hier meer over.

Meer over dit onderwerp:
538KONINGSDAG BREDA KONINGSDAG SNOLLEBOLLEKES