IJshockey: Tilburg Trappers dwingen beslissingsduel af om Oberliga-titel: 'Ik ben apetrots'

28 april 2019 om 18:16
nl
Ze moesten van ver komen, maar de Tilburg Trappers hebben de vierde eindzege op rij in de Oberliga weer in eigen hand. De Tilburgse ijshockeyers wonnen zondag in Duitsland van EV Landshut en brachten de stand in de best-of-five-serie daarmee op 2-2.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Mitch Bruijsten, Kevin Bruijsten (tweemaal) en Nardo Nagtzaam zorgden voor een 4-2 voorsprong na de eerste periode. En hoewel er legio kansen waren voor beide doelen en het spannende duel zorgde voor een kolkende sfeer onder de bijna 5.000 supporters, bleef die tussenstand tot het einde van de derde periode overeind.

De thuisploeg maakte het zeven minuten voor tijd nóg spannender met de 3-4, maar de Trappers hielden de zenuwen in bedwang en dwongen daarmee een beslissingsduel af. Dat wordt dinsdag op eigen ijs in Stappegoor gespeeld.

Apetrots
"Geweldig. Het lijkt wel alsof ze het ons zo moeilijk willen maken dat we elke keer tien of twintig jaar ouder worden", zei de jubelende Trappers-voorzitter Ron van Gestel tegen het Brabants Dagblad. "Het is eigenlijk niet te doen om hiernaar te kijken als echte fan van Trappers.”

"Ik heb de spelers allemaal gefeliciteerd. Als je het toch weer voor elkaar krijgt om die vijfde wedstrijd eruit te persen... Ik ben apetrots op die mannen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.