Video

Autobrand slaat over op huizen in Helmond: ruiten springen en gevels zijn zwartgeblakerd

29 april 2019 om 06:01
nl
Een autobrand is zondagnacht in de De Ruiterstraat in Helmond overgeslagen naar enkele huizen. Bewoners moesten hun huizen aan de achterkant uit omdat de brand woedde aan de voorkant. Er was sprake van een vuurzee in de straat. Aan de voorkant sprongen ruiten uit de kozijnen en gevels van huizen raakten zwartgeblakerd. Niemand raakte gewond.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Twee auto’s die geparkeerd stonden in de straat moeten als verloren worden beschouwd. Een derde wagen raakte beschadigd. In totaal liepen vier huizen schade op. De brand werd rond halfeen bij de brandweer gemeld.

Bewoners schrikken rond die tijd wakker van enkele knallen. Als ze naar buiten kijken, zien ze een rode gloed in de straat. Een auto aan de overkant stond in brand, zo vertelt een bewoner maandagochtend aan onze verslaggever. Het vuur breidde zich razendsnel uit naar een andere auto en vervolgens naar enkele huizen.

De uitgebrande auto's staan maandagochtend nog achter witte schermen in verband met politieonderzoek.

Wachten op privacy instellingen...

De brand trok in de nacht van zondag op maandag veel bekijks van omwonenden. De politie sprak meteen met enkele mensen in de buurt.

Metingen
De brandweer deed metingen om te bekijken of de bewoners weer terug konden naar hun huizen. Het is niet duidelijk wat de uitkomst van de metingen was. De politie gaat uit van brandstichting. Twee straten verderop werd onder een auto een bivakmuts gevonden. Of die iets met de brandstichting te maken heeft, kan de politie nog niet zeggen.

Brand heel intens
Zelfs aan de overkant van de straat zijn enkele ruiten van huizen gesprongen. Dit om aan te geven hoe intens de brand moet zijn geweest. Volgens onze verslaggever is het maar de vraag of iedereen zondagnacht thuis heeft kunnen slapen. In twee huizen lijkt dat niet het geval te zijn. Een bewaker heeft zondagnacht sowieso een oogje in het zeil gehouden in de getroffen straat.

Een van de uitgebrande auto's is van een bewoner in de straat, zo vertellen omwonenden. De tweede wagen is van iemand die in een straat verderop woont. De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.