Navigator Marije zag de top 10 bij de Morocco Desert Challenge aan haar neus voorbij gaan

29 april 2019 om 15:25
nl
Marije van Ettekoven (40) uit Schaijk deed half april als navigator voor de derde keer mee aan de Morocco Desert Challenge. De doelstelling was de top 10 halen, maar het liep anders. Na de zesde etappe moest ze met haar team opgeven. “We hebben traantjes gelaten. Het was zo’n teleurstelling.”
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

Marije is de enige vrouw in haar team en net terug uit Marokko. De rally begon goed, maar vanaf het begin maakte ze met haar team al veel mee. “Vorig jaar braken onze veerbladen, dus we hadden voor dit jaar sterkere genomen. Maar deze waren veel te stug. We hebben afgezien door het gebrek aan vering.”

Goede hoop
De eerste etappes begonnen positief voor Marije. “We hebben elke dag de finish gehaald. Door de duinen rijden ging erg goed en bij de vijfde etappe hadden we een hele goede dag. We hadden goede hoop om de top 10 te halen.”

Het was een enorme ravage.

Marije startte met een goed gevoel aan de zesde etappe, maar toen ging het mis. “We waren bijna door het eerste deel van de duinen toen we een enorme klap maakte. Het was een enorme ravage.” De motorsteun bleek kapot te zijn en de truck kon niet meer rijden. “Het was heel erg zuur. Als vrouw sta ik dan vooraan met mijn tranen. Maar het hoort erbij.”

Ondanks de teleurstelling zijn Marije en haar team tot het einde in Marokko gebleven. “We stonden aan de verkeerde kant van de finish. We hebben andere nog aangemoedigd.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.