Storing bij incheckbalie Eindhoven Airport zorgt voor drukte en vertragingen

30 april 2019 om 09:04
nl
Grote drukte en vertraging bij Eindhoven Airport, dinsdagmorgen. Door een storing bij het inchecksysteem moest iedereen zonder boarding pas of met bagage handmatig worden ingecheckt. Dat meldt de luchthaven op Twitter. Rond acht uur was de storing voorbij, maar door de achterstand die ontstond, liepen veel vluchten die nog moesten vertrekken vertraging op.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Er stond nog geruime tijd een redelijk lange rij bij de security check. "We zijn bezig om de achterstand weg te werken", meldde een woordvoerster van het vliegveld. Verwacht wordt dat in de loop van de middag alles weer volgens schema vliegt.

Vluchten vertraagd
In de hal van de luchthaven was het extreem druk, zo was te zien op sociale media. Diverse vluchten, onder andere naar Ibiza, Lissabon en Alicante, vertrokken met een vertraging van drie kwartier tot anderhalf uur.

Wachten op privacy instellingen...

Ook andere vluchten vertrokken dinsdagmorgen later dan gepland. In totaal liepen ruim tien vluchten vertraging op. Volgens de luchthaven werden hierdoor 1800 passagiers benadeeld.

Door de meivakantie is het extra druk op Eindhoven Airport. Veel mensen nemen het vliegtuig voor een tripje naar de zon. De luchthaven adviseert reizigers op haar website om minimaal twee uur van tevoren aanwezig te zijn in de terminal.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.