Dierencrematorium openen in je achtertuin: deze oud-wethouder deed het

30 april 2019 om 10:46
nl
Tien jaar heeft hij op alle vergunningen moeten wachten om zijn eigen dierencrematorium te kunnen openen. Oud-wethouder Theo Biemans uit Lieshout. Van de politiek, die hij de rug heeft toegekeerd, wil hij niets meer weten. Maar als hij over zijn net geopende crematorium voor dieren begint, dan straalt hij van enthousiasme.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Een crematorium in je achtertuin beginnen, dat kan als je zoveel grond hebt als bomenkweker en ongedierte bestrijder Theo Biemans. Omdat zijn vier kinderen geen interesse hebben om de boomkwekerij later over te nemen, vond Biemans het tijd om de bakens te verzetten.

Hij noemt het een nobel vak, om de trouwe huisdieren waar mensen van gehouden hebben te mogen cremeren. Bovendien is het een gat in de markt: "Het loopt keigoed, niet iedereen heeft een plek om zijn overleden huisdier te begraven."

Paarden
De oven van Biemans is groot genoeg om een paard te cremeren. Maar daar begint Biemans voorlopig niet aan. Wat nu wordt aangeboden zijn vooral honden, katten en cavia's .

Biemans laat een klein plastic zakje zien met de as van een Perzische kat. De as kan worden uitgestrooid of in een urn worden bewaard.

Geurloos
Voor overlast hoeft de buurt volgens Biemans niet bang te zijn: "In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het compleet geurloos en kleurloos, geen rook en geen stank."

De loods waarin de ovens staan ziet er netjes, maar ook wat zakelijk uit. Het is dan ook niet de bedoeling dat mensen erbij zijn als hun huisdier de oven ingaat. Biemans haalt de dieren op, om ze daarna zelf te cremeren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.