Marco Kroon voor het eerst niet bij dodenherdenking op De Dam

30 april 2019 om 23:30
nl
De in opspraak geraakte oorlogsheld Marco Kroon uit Den Bosch is voor het eerst sinds jaren niet aanwezig bij de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam. Hij zal dit jaar op 4 mei de herdenking op de Grebbeberg bijwonen.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

Volgens het secretariaat van Kroon heeft de afwezigheid niets te maken met de schorsing van de militair. Kroon werd eerder dit jaar geschorst wegens het uitdelen van onder meer een kopstoot tijdens carnaval in zijn woonplaats.

Organisaties en veteranen die betrokken zijn bij de herdenking op de Grebbeberg, benaderden de drager van de Militaire Willems-Orde al sinds 2006. Ze vroegen hem ieder jaar weer de dodenherdenking bij hen bij te wonen, aldus het secretariaat van Kroon. Daar is nu dus gehoor aan gegeven.

Rechter
Kroon moet zich later dit jaar voor de rechter verantwoorden, omdat hij betrokken zou zijn geweest bij meerdere incidenten tijdens carnaval. Zo zou hij na het wildplassen drie agenten op diverse manieren onheus en op strafbare wijze hebben bejegend. Bij zijn aanhouding zou de Bosschenaar ook nog een kopstoot aan een agent hebben uitgedeeld. Defensie besloot hem hierna te schorsen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.