Wesley en Yolanthe moeten ondernemer uit Etten-Leur 124.000 euro terugbetalen

1 mei 2019 om 19:01
nl
Wesley en Yolanthe Sneijder moeten 124.000 euro terugbetalen aan de Etten-Leurse bouwondernemer Jeroen Nuijten. Dat heeft het Hof bepaald. Nuijten had het stel voor de rechter gesleept omdat ze de verbouwing van hun villa op Ibiza hadden geannuleerd zonder de gemaakte te kosten te vergoeden. "Het recht heeft gesproken", zegt Nuijten.
Profielfoto van Tobias van der Valk
Geschreven door
Tobias van der Valk

De uitspraak volgt na een lange juridische strijd die in 2014 al begon. Omdat Nuijten geen getekende contracten had, kreeg de ondernemer aanvankelijk geen gelijk van de rechtbank. "Toen stond in stukken dat als ik mijn zaak beter zou argumenteren, ze hem opnieuw zouden beoordelen." Dat is nu dus gebeurd.

Grondige renovatie
De villa op de zuidwestkant van Ibiza, een erfenis van de vader van Yolanthe, zou in zeer slechte staat verkeren toen het glamourstel Nuijten benaderde voor een grondige renovatie. Maar volgens Nuijten kreeg hij onverwacht te horen dat het niet door zou gaan. "We hadden langs alle kanten goedkeuringen gekregen."

Op dat moment waren er al flinke kosten gemaakt, aldus de ondernemer. "We hebben er echt veel voor gereisd, zowel naar Ibiza als naar hun huis in Istanboel. De ontwerper heeft maandenlang zitten tekenen. Allemaal tegen heel klein winstpercentage."

'Flesje wijn'
Nuijten zegt niet de champagne te ontkurken na de uitspraak. "Het is ons nooit om geld te doen geweest. We hadden heel goed contact. Als ze eerder met een flesje wijn en een dinerbon langs waren gekomen en hadden uitgelegd dat het ze niet ging lukken, dan waren we er uit gekomen. Maar ze kwamen meteen met een advocaat aanzetten. Als je als een zak vuil respectloos aan de kant wordt gezet, accepteer je dat niet."

Nuijten heeft het stel niet meer gesproken sinds de samenwerking zo uit de hand liep. "Dat vind ik heel jammer, de verstandhouding was heel goed. Van het ene op het andere moment ben je elkaars vijand. Dat had niet gehoeven."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.