Video

Enorme graffiti langs spoorlijn laat geschiedenis Deurne zien

2 mei 2019 om 13:16
nl
Het is een imposant gezicht. Langs het spoor bij Deurne is een muurschildering van ruim 200 vierkant meter te zien waarop allerlei bekende historische Deurnenaren zijn afgebeeld. Het is een idee van Michel Lintermans, die het spoorgebied mooier wil maken. "Ik vind het een hele eer dat ze me gevraagd hebben", zegt Thea Mansvelders terwijl ze naar een metershoge afbeelding van zichzelf kijkt.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

Voor de personages op de machtige muurschildering zijn bekende inwoners van Deurne gevraagd om model te staan. Ernst Janzs van Doe Maar staat afgebeeld als Johannes Jacobus Franciscus Bekkers, volgens de Deurnenaren de uitvinder van de frikandel.

De huidige pastoor Paul Janssen staat met een groot vat bier op zijn schouder en staat model voor de heilige Willibrordus, die nieuw bier wist te toveren uit lege biervaten. Actrice Monic Hendrickx, bekend van de televisieserie Penoza staat met een authentieke Brabantse poffer op de muur.

Goed te zien vanuit trein
Het opvallende kunstwerk is gemaakt door Studio Giftig en is vooral goed te zien als je met de trein aankomt in Deurne. Vanuit de richting Eindhoven moet je vlak voor het station even naar rechts kijken. Het lelijke fabrieksgebouw dat daar al jaren staat, is de afgelopen maanden omgetoverd met dit gigantisch schilderij.

De muurschildering is gemaakt door kunstenaars van Studio Giftig.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.