Vrouw (55) die dochter van 18 neerstak moet jaar de cel in

3 mei 2019 om 14:00
nl
Een 55-jarige vrouw uit Helmond moet de gevangenis in vanwege poging tot doodslag op haar dochter. Ze stak meerdere keren in op haar 18-jarige dochter. De rechtbank veroordeelde haar vrijdag tot dertig maanden celstraf, waarvan achttien maanden voorwaardelijk. Ook moet ze meewerken aan een langdurig behandeltraject.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De vrouw kreeg in januari ruzie met haar dochter. Tijdens de ruzie liep de vrouw naar de keuken, pakte daar twee messen en stak vervolgens in op haar dochter, die daarbij steekwonden opliep in haar borst en arm.

Volgens de vrouw was het niet de bedoeling om haar dochter te doden. Maar de rechter oordeelt dat ze had kunnen weten dat haar dochter had kunnen overlijden en veroordeelt haar daarom voor poging tot doodslag.

De rechter liet tijdens de uitspraak weten dat het voorval grote impact heeft op de dochter. Zo is ze het vertrouwen in zichzelf en anderen verloren, doordat degene die zij het allermeest vertrouwde haar in hun eigen huis probeerde te doden. De band tussen moeder en dochter is ‘onherstelbaar beschadigd’, volgens de rechter.

Stoornissen
De moeder leidt volgens een psycholoog aan posttraumatische stressstoornis, een persoonlijkheidsstoornis en een 'stoornis in het gebruik van alcohol'. De rechtbank beschouwt de vrouw daarom als verminderd toerekeningsvatbaar. Ze krijgt een behandeltraject met een lange proeftijd. Ook mag ze geen alcohol meer drinken en moet ze haar dochter een schadevergoeding van ruim 5000 euro betalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.