Highfiven met je konijn en frisbeeën met je hond: veel dierenliefhebbers op Animal Event [FOTO'S]

5 mei 2019 om 17:29
Foto: Karin Kamp
Foto: Karin Kamp
Hilvarenbeek is dit weekend het walhalla voor de dierenliefhebber. Daar vindt voor de dertiende keer het Animal Event plaats. Ruim 30.000 mensen worden verwacht, en velen nemen gezellig hun huisdier mee.
Geschreven door

Vooral voor de hond en het baasje is er veel te doen. Je kunt met je viervoeter in een escaperoom terecht, een survivalparcours afleggen, op de foto, meedoen aan wedstrijden of een frisbee-workshop volgen. Zwemmen is mogelijk bij het grote zandstrand. En daarna kunnen de honden ultiem loungen op een van de grote kussens, compleet met een bakje brokken.

Zwemmen met drie poten
Een kletsnatte labrador dartelt vrolijk over het terrein heen. Het beestje heeft slechts drie poten, maar 'zwemmen kan-ie als de beste', aldus het baasje. Hij is z'n achterpoot verloren bij een ongeluk, maar hoe precies, dat weten we niet. De vorige eigenaar heeft hem daarom weggedaan. Nu hoort hij bij ons, en daar zijn me maar wat blij mee!"

Fotoreportage
Onze fotografe was ook bij Animal Event en liet zich besnuffelen door talloze honden, ezeltjes, landgeiten en een koe. De sfeervolle plaatjes zijn hier te bekijken.

Wachten op privacy instellingen...

Paardje vermomd als eenhoorn
Kinderen knuffelen met kuikentjes en doen aan gewichtheffen met melkbussen. Even verderop staat een heel klein paardje vermomd als eenhoorn, compleet met roze manen en een hoorntje op de kop.

Konijnentrainer
Bij de knaagdierenhoek op het terrein zijn er workshops van een heuse konijnentrainer. Bernice Muntz legt leert daar hoe je een high five kunt krijgen van je konijn. "Ik denk dat tachtig procent van de konijnen dit kan. Heel veel mensen hebben daar geen idee van."

Een andere publiekstrekker is dogfrisbee: frisbeeën voor honden. "Doordat je de frisbee beweegt, vindt de hond het interessant om er achteraan te gaan", vertelt een frisbee-instructrice. De meeste honden vinden spelen leuk, of het nou met een speeltje of met een frisbee is. Wij vinden dogfrisbee leuk, omdat je zo echt een band met je hond kan opbouwen."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...