Levko (9) is ontroostbaar na bekernederlaag van zijn Willem II: 'Maar ik geef ze een 9' [VIDEO]

5 mei 2019 om 20:41
Ontroostbaar en trots: Willem II-fan Levko. (Foto: Lobke Kapteijns)
Ontroostbaar en trots: Willem II-fan Levko. (Foto: Lobke Kapteijns)
Ze mochten 35 minuten hopen op de droom, maar daarna ging het bekersprookje voor Willem II uit als een nachtkaars. En dus was er in Rotterdam en Tilburg verdriet, maar ook trots. Op een stoep op de Heuvel in Tilburg zit de 9-jarige Levko. De even dikke als aandoenlijke tranen biggelen over zijn wangen.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door

"Ajax is de grotere ploeg en beter, dus mij maakt het niks uit dat Willem II verliest. Het is jammer, maar ik ben een echte fan van Willem II", vertelt Levko.

Vader probeert zijn zoon nog een beetje op te beuren, maar de pruillip van Levko is hardnekkig. Dan: "Ik ben echt trots op Willem II. Ik geef ze een 9 en ben altijd voor Willem II. Het is gewoon mijn lievelingsclub."

Wachten op privacy instellingen...

Strijd
"Het is een avond om niet snel te vergeten. We hebben verloren, maar stonden toch mooi in de finale. We hebben het tot de 0-2 fucking goed gedaan. Ik ben een trotse Willem II'er", zegt een andere supporter.

"Je weet dat je die wedstrijd in gaat als de mindere ploeg. Maar als je goed speelt, er alles tegenaan gooit en strijdt voor elke meter, dan is het prima als we verliezen. Da's ook Willem II.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...