Video

Songfestival volgens AVROTROS vooralsnog niet in gevaar door onrust in Israël

6 mei 2019 om 13:14
nl
Ondanks honderden raketten die sinds vorige week vanuit de Gazastrook zijn afgeschoten naar Israël, zal oud-student van de Tilburgse Rockacademie Duncan Laurence volgende week vooralsnog gewoon zingen op het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv. Dat laat AVROTROS maandag weten.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

De onrust in Israël lijkt intussen wat geluwd. Israël en de Palaestijnse Hamas sloten maandag na een weekeinde vol aanvallen een staakt-het-vuren. Door het recente geweld kwamen 27 Palestijnen om het leven. In Israël vielen vier dodelijke slachtoffers.

Woordvoerder Eric Dekker van de AVROTROS houdt het nieuws goed in de gaten en wordt door de organisator van het Songfestival EBU (European Broadcasting Union) op de hoogte gehouden. “Het is verschrikkelijk nieuws, maar het is in ieders belang dat er rust komt.”

Niet in gevaar
Volgens Dekker is het Songfestival niet in gevaar. “De organisatie en wij houden het goed in de gaten. We hebben niet het idee dat onze veiligheid in het geding is. We hopen voor iedereen en ook voor de bevolking dat er snel rust komt.”

Ondanks de omstandigheden neemt Dekker geen maatregelen. “We zijn te gast bij de EBU en in Tel Aviv. We hebben de indruk dat er alles aan gedaan wordt dat het Songfestival gewoon door kan gaan.”

 

 

Tel Aviv
Duncan Laurence is maandagochtend vertrokken naar Tel Aviv om zich voor te bereiden op het Eurovisie Songfestival. Hij zal donderdag 16 mei optreden in de tweede halve finale met zijn nummer Arcade.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.