Van oude vuurwapens tot een goedendag, ruim zeventig wapens ingeleverd bij wapendepot

9 mei 2019 om 17:12
nl
Er zijn meer dan zeventig wapens ingeleverd bij het speciale wapendepot in Helmond. De afgelopen twee weken konden Helmonders hun wapens inleveren zonder gestraft te worden. Er kwamen bijzondere wapens binnen zoals een goedendag.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

Het wapendepot stond op het politiebureau aan de Kasteel-Traverse in Helmond. In verschillende bakken met een slot erop konden de wapens achtergelaten worden.

Verschillende wapens
Er zijn twintig vuurwapens en vijftienhonderd kogels ingeleverd. Ook zijn er negen alarm- en startpistolen en twaalf lucht- of gasveerdrukwapens van de straat. Er zijn verder zes messen, acht zwaarden, sabels, machetes, drie boksbeugels en drie katapulten ingeleverd.

Goedendag
De wenkbrauwen van de politie gingen fronsen toen het wapen 'goedendag' werd ingeleverd. Dit wapen werd vooral in de dertiende en veertiende eeuw gebruikt. De goedendag heeft een stok met op het einde een bol met stalen punten eraan. De politie vindt het vrij bijzonder dat dit wapen is ingeleverd.

Opvallend wapen was ook de machete, een soort groot kapmes. “Dat is een bijzonder wapen. Wat moet je daarmee?”, aldus de woordvoerder van de politie. Er zijn ook veel oude wapens ingeleverd. “Het kan zijn dat die wapens al lang in huis lagen. Het kan ook een erfenis zijn geweest.”

 

Een paar dagen geleden waren er nog maar elf vuurwapens ingeleverd en twintig andere wapens.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.