Nieuwe jongste burgemeester krijgt tips van de oude jongste burgemeester

10 mei 2019 om 17:19
nl
Burgemeester Hanne van Aart van Loon op Zand heeft wel wat tips voor Joyce Vermue, de nieuwe jongste burgemeester van het land. Aart werd in 2017 op 32-jarige leeftijd burgemeester. Zij was toentertijd de jongste. "Mijn tip is om vooral enorm te genieten van het zijn van de jongste burgemeester", zegt Van Aart.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

Sinds donderdag is Van Aart de titel van 'de jongste' kwijt. Ze weet daarom precies wat de nieuwe onder de burgemeesters te wachten staat.

'Maak ze trots'
"Het is een geweldige periode", vertelt Van Aart. "Inwoners gunnen je ook het zijn van de jongste burgemeester. Maak ze trots!"

Op tijd voor het bloemencorso
Joyce Vermue (33) is donderdag in Zundert voorgedragen. Zij volgt Leny van Poppe - de Looff op. Van Poppe - de Looff was twaalf jaar burgemeester van de gemeente.

Als alles goed gaat wordt Vermue 3 juli geïnstalleerd. Ze zal in juni officieel voorgedragen worden aan de minister en de koning. Die zal de aanbeveling moeten ondertekenen. Zonder zijn handtekening geen burgemeesterschap. Vermue kan daarna gelijk aan de slag en pikt zo in ieder geval het Bloemencorso mee. Vermue liet al aan Omroep Brabant weten 'ernaar uit te kijken om daarbij te zijn'.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.