Video

Voor tientallen miljoenen euro's aan crystal meth gevonden op vrachtschip in Moerdijk

10 mei 2019 om 23:56
nl
De crystal meth die vrijdag werd gevonden in het drugslab op een vrachtschip in Moerdijk heeft een straatwaarde van zeker tientallen miljoenen euro's. Dat blijkt uit eerste balans van de harddrugs die in beslag zijn genomen.
Geschreven door

Vrijdagavond was al honderd kilo van boord gehaald, met een straatwaarde van tussen de tien en twintig miljoen. In de loop van de nacht kwam daar nog een paar honderd liter bij. De politie vindt zelden zo veel synthetische drugs die (bijna) klaar zijn voor verkoop.

Specialistische diensten van de politie waren tot vier uur bezig op het vrachtschip. Het werk is zaterdagochtend om negen uur hervat. Het ruim wordt leeggepompt.

Wachten op privacy instellingen...

Bij het ontmantelen van de productie werd zeven kilo aan explosieve stof gevonden. Die was instabiel en gevaarlijk. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie kwam daarom naar de haven en liet het spul rond middernacht op een veilige plek ontploffen.

Wachten op privacy instellingen...

Aanhoudingen
Vrijdagmiddag werd het drugslab in een vrachtschip in de Dorpshaven van Moerdijk gevonden. Er zijn vier mensen aangehouden. Het gaat om de 65-jarige schipper uit Breda en drie Mexicanen van 23, 26 en 37 jaar. Het is de eerste keer dat in Nederland een vrachtschip wordt ontdekt dat dienst doet als drugslab.

De drugsboot is op of rond 15 december 2018 aangemeerd in Moerdijk-dorp en kwam mogelijk uit Amsterdam. Of er maandenlang drugs zijn gemaakt dat zoekt de politie nog uit.

Bekijk hieronder hoe het drugslab er van binnen uitziet

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.