Frenkie de Jong is populair in Werkendam, maar Barcelona is toch nog wat populairder

11 mei 2019 om 12:41
nl
De voetbalreis naar Barcelona bleek vrijdagavond het topstuk op de veiling van voetbalvereniging Kozakken Boys in Werkendam. Een kleine 3000 euro werd ervoor geboden. Veel meer dan de 1700 euro die het gesigneerde shirt van Frenkie de Jong van Ajax uiteindelijk opbracht. In totaal leverde de veiling zestigduizend euro op.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Meer dan verwacht, beaamt voorzitter Henk de Goeij van de club. “Het is een bedrag geworden waar we stiekem op hebben gehoopt.”

In de aanloop naar de veiling leek heel Werkendam uit te zijn op het shirt van Frenkie de Jong. Ook de voorzitter gaf aan wel geïnteresseerd te zijn. “Ik ben gegaan tot duizend euro. Daarna gingen anderen nog verder en ben ik opgehouden”, legt De Goeij uit. Maar hij heeft er dus inderdaad aan meegewerkt dat de prijs wat werd opgedreven.

Groot bedrag voor KiKa
De opbrengst van de veiling gaat voor een belangrijk deel naar Kika, de Stichting Kinderen Kankervrij. Daarnaast gebruikt de club een deel van het geld om de kantine te pimpen en een deel gaat naar activiteiten en faciliteiten voor de jeugd.

De avond is wat de voorzitter betreft zeker voor herhaling vatbaar. “Niet alleen vanwege het mooie resultaat, maar juist ook omdat de avond laat zien dat de club leeft in Werkendam”, geeft hij aan. "Je ziet op zo'n avond echt hoe maatschappelijk betrokken onze leden en sponsoren zijn. Heel mooi."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.