Verstoring van Eftelingvoorstelling levert Vegan Strike Group toch geen taakstraf op, wel boete

11 mei 2019 om 13:10
nl
Vier dierenactivisten van de internationale organisatie Vegan Strike Group krijgen toch géén taakstraf van 100 uur voor het verstoren van de Raveleijnshow op 14 april in de Efteling. Dat laat de internationale organisatie weten in een bericht op haar Facebookpagina. Wel hangt hen een geldboete van 225 euro boven het hoofd voor huisvredebreuk.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

Volgens het Facebookbericht hebben de vier activisten afgelopen vrijdag van hun advocaat te horen gekregen dat ze niet langer worden beschuldigd van smaad. Het OM vond eerder dat de teksten op de borden van de demonstranten grievend waren voor de Efteling, maar laat dat na verzet van de dierenactivisten vallen.

Het OM houdt vast aan een geldboete van 225 euro per persoon voor huisvredebreuk omdat ze de voorstelling verstoord hebben.

Storm aan reacties
De vier legden zondag 14 april 2019 de Raveleijnshow tijdelijk stil om aandacht te vragen voor de dieren die volgens hen in de Efteling worden misbruikt en dienen ter vermaak van mensen. De actie leidde tot een storm aan reacties, zowel positief als negatief.

Er was zaterdag niemand bereikbaar van de Vegan Strike Group.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.