Video

Verloederd zwembad wordt dierenparadijs, nu zwemmen er schildpadden en vissen

11 mei 2019 om 20:30
nl
Net als in de hoogtijdagen van het in 2013 gesloten zwembad, stond zaterdag de parkeerplaats van Veldzicht bom- en bomvol. Honderden belangstellenden wilden met eigen ogen zien hoe het verloederde in 2013 gesloten zwembad, is omgetoverd tot een paradijs voor mens en dier. Onder de bezoekers ook heel veel zwemmers die in Veldzicht ooit hun baantjes trokken en nu kwamen kijken hoe het is geworden.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Zonder uitzondering waren alle bezoekers zaterdag uiterst complimenteus. Vol lof over de metamorfose van het oude verloederde zwembad tot het nieuwe Park Veldzicht. Initiatiefnemer Tonny Bros deed dat zichtbaar goed. “Ik heb wat rond gelopen tussen de mensen en dan krijg je het ene na het andere compliment dat we dit voor elkaar hebben gekregen. Daar krijg je alleen maar meer energie van.”

Rustpunt middenin de polder
De bedoeling is dat Park Veldzicht straks vijf of zes dagen per week geopend is. Simpelweg middenin de polder, een rustpunt om een bakje koffie te pakken en te genieten van rust en natuur. Het park gaat gerund worden door mensen met een beperking die begeleid worden door de organisatie Prisma. “Het geluk wat wij daar hen mee kunnen geven, geeft veel voldoening”, zegt teamleider Henri Peeters.

Schildpadden in het zwembad
“Keileuk om te zien wat er van het oude zwembad geworden is”, reageert een vrouw die in haar jeugd in Veldzicht heeft gezwommen. Een andere oud-zwemster heeft een vergelijkbare reactie. “Heel leuk met al die dieren en varkens, maar ook de vissen en de schildpadden in het zwembad.” De vrijwilligers, de doeners in plaats van de praters, lijken met de ombouw van zwembad naar dierenparadijs een uniek stukje Brabant in het polderlandschap van de gemeente Altena te hebben gecreëerd.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.