Willem II verliest na 2-0 voorsprong van FC Emmen, deelname aan play-offs heel ver weg

12 mei 2019 om 14:25
Willem II heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. Het kwam tegen FC Emmen op een 2-0 voorsprong, maar het stapte met een 2-3 nederlaag van het veld. Door de verliespartij heeft de Tilburgse club het bereiken van de play-offs om Europees voetbal niet meer in eigen hand.

De eerste minuten in Tilburg waren niet geweldig, meest opvallende moment was het toezingen van Jordens Peters en het spandoek dat voor hem gemaakt was. 'Voetbal is emotie' stond er op het doek. Daarmee steunden de fans de centrale verdediger die sinds deze week geen aanvoerder meer is bij Willem II.

In een rommelige wedstrijd waren er halverwege de eerste helft eigenlijk nog geen echte kansen geweest. Beide ploegen waren af en toe dreigend, maar niet meer dan dat.

Drie doelpunten
Tien minuten voor rust kwam er uit het niets een enorme kans voor Willem II. Alex Isak kreeg de bal in het strafschopgebied, de Zweed had alle tijd om er iets goeds mee te doen. Dat deed hij ook, hij gaf af op Vangelis Pavlidis. De Griek werkte de bal half vallend in het doel achter Emmen-goalie Kjell Scherpen.

Een paar minuten na de 1-0 volgde ook de 2-0. Eerst probeerde Daniel Crowley het met een schot van afstand. Via een Emmen-speler ging de bal net naast. Uit de corner die volgde kwam de bal uiteindelijk bij Isak terecht, de spits schoot vervolgens wel raak.

Lang kon Willem II niet genieten van de comfortabele voorsprong. Twee minuten na de tweede treffer maakte Luciano Slagveer de aansluitingstreffer. Hij profiteerde van matig ingrijpen van doelman Michael Woud, die weer een onrustige indruk maakte als vervanger van Timon Wellenreuther.

De tweede helft was qua kansen en beleving in eerste instantie een kopie van de eerste helft. Op de tribune keek men Formule 1 op de telefoon en was men bezig met de standen op andere velden. Dat kon ook, want op het veld gebeurde er lange tijd eigenlijk niets.

Tot twintig minuten voor tijd. FC Emmen probeert het met een schot van afstand. Michael Woud weet de bal te stoppen, maar tikt de bal in de voeten van Hilal Ben Moussa. De goalie is vervolgens kansloos op de inzet van de Emmen-speler: 2-2.

Tien minuten voor tijd volgde vervolgens ook de 2-3. Woud wist een schot van Cavlan niet goed te verwerken, Michael de Leeuw was attent en kopte de bal tegen de touwen. Met nog drie minuten op de klok kreeg Pavlidis een enorme kans om de gelijkmaker te maken. Oog in oog met Scherpen schoot de Griek heel slecht in, naast. Het was de laatste grote kans, Willem II kwam niet meer tot scoren en stapte daardoor met een nederlaag van het veld.

Play-offs
Door de nederlaag heeft Willem II het niet meer in eigen hand om de play-offs om Europees voetbal te bereiken. FC Groningen is door een overwinning op Fortuna Sittard over de Tilburgse club heen gegaan. Groningen, dat woensdag tegen FC Emmen speelt, heeft een punt meer dan Willem II. De ploeg van trainer Adrie Koster gaat op de laatste speeldag op bezoek bij ADO Den Haag.

Levko eregast
Willem II kreeg zondagmiddag steun van Levko, de negenjarige fan was eregast. Na de verloren bekerfinale was hij op de Heuvel ontroostbaar: "Ik ben echt trots op Willem II. Ik geef ze een 9 en ben altijd voor Willem II. Het is gewoon mijn lievelingsclub", zei Levko die avond. Hij mocht voor de wedstrijd de warming-up van dichtbij bekijken en zat de wedstrijd op de tribune, samen met drie vriendjes en zijn vader.