'Pelotonscommandant KMA geschorst, man zou meerdere relaties met studentes hebben gehad'

13 mei 2019 om 06:30
nl
Een pelotonscommandant van de Koninklijke Militaire Academie in Breda zit geschorst thuis omdat hij meerdere seksuele relaties zou hebben aangeknoopt met leerlingen. Dit meldt De Telegraaf. Volgens bronnen binnen de KMA zou het gaan om de commandant van een opleidingspeloton die seksuele relaties had met vijf vrouwelijke cadetten.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Defensie wil niets over de identiteit van de geschorste militair zeggen, maar erkent dat er een kaderlid geschorst is. De man zou al sinds februari 2018 geschorst thuiszitten.

Het zou volgens de krant niet gaan om slippertjes, maar om langdurige verhoudingen. Vooral het feit dat de kapitein er meerdere liefjes tegelijk op na zou hebben gehouden wordt op de KMA als stuitend ervaren.

Hoe nu verder?
De zaak is volgens een zegsman van het ministerie van Defensie uitgebreid onderzocht door de Centrale Organisatie Integriteit Defensie en ligt nu op het bureau van de Commandant Landstrijdkrachten, generaal Leo Beulen. Hij besluit hoe het verder moet met deze werknemer. Dat gebeurt binnen een paar weken.

Het is niet voor het eerst dat de Bredase opleiding in opspraak komt. In december kondigde Defensie een onderzoek aan naar het onder cadetten verspreiden van beelden die verwijzen naar Nazi-Duitsland, porno en racistische beelden.

Pesterijen
En in 2014 werd een homoseksuele cadet stelselmatig getreiterd. Tijdens de ontgroening werd hij harder aangepakt dan collega-cadetten. Naast zijn geaardheid werd de man ook gepest vanwege zijn Aziatische uiterlijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!