Anti-islamitische beweging Pegida kondigt nieuwe demonstratie aan in Eindhoven

13 mei 2019 om 11:37
nl
De anti-islamitische beweging Pegida heeft een nieuwe demonstratie in Eindhoven aangekondigd. Die bijeenkomst staat gepland op zondagavond 26 mei. De demonstranten verzamelen om half acht bij het CKE-gebouw en lopen van daaruit richting de Al-Fourqaan moskee, waar ze volgens de aankondiging ‘onder het genot van een lekker stukje vlees naar enkele toespraken zullen luisteren’.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Op maandag 6 mei werd een geplande demonstratie van Pegida op het laatste moment afgeblazen. Pegida-voorman Edwin Wagensveld liet toen als reden weten dat voorwaarden die de gemeente Eindhoven had gesteld aan de demonstratie té streng waren. De gemeente Eindhoven was het daar niet mee eens en verklaarde dat Pegida al een week voor de bijeenkomst was geïnformeerd over de voorwaarden. Wagenveld was maandag nog niet bereikbaar voor een toelichting.

 

Wachten op privacy instellingen...

Rondom de eerste demonstratie waren al uitgebreide veiligheidsmaatregelen getroffen zoals veiligheidshekken, camera’s en een parkeerverbod.

De gemeente Eindhoven laat weten op de hoogte te zijn van de demonstratie maar gaat niet een op eventuele maatregelen die worden genomen. "Het demonstratierecht is een groot goed. De gemeente bereidt momenteel een beschikking op de kennisgeving voor. Aan een beschikking kunnen volgens de wet voorschriften worden verbonden", is wat een woordvoerder laat weten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.