Verdachte van moord op Laura Korsman (24) hoort celstraf van 18 jaar tegen zich eisen - Omroep Brabant

Verdachte van moord op Laura Korsman (24) hoort celstraf van 18 jaar tegen zich eisen

14 mei 2019 om 17:23
nl
Het Openbaar Ministerie eist 18 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging tegen Zamir M. voor het doden van Laura Korsman (24) uit Werkendam. In juli vorig jaar werd Laura dood aangetroffen in haar studentenwoning in Utrecht.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

De laffe, leugenachtige houding van Zamir M. en het feit dat hij Laura tijdens deze zitting de schuld in de schoenen probeerde te schuiven, brachten de officier tot een hogere strafeis dan hij eerder van plan was, zegt de officier van justitie.

Wachten op privacy instellingen...

 

Er wordt ook een schadevergoeding geëist van 100.000 euro voor de nabestaanden. Daar komt nog ruim 18.000 euro aan materiële schade bij.

Door het lint gegaan
De ex-vriend van Laura Korsman uit Werkendam, Zamir M., heeft in de rechtbank in Utrecht verklaard dat hij ‘volkomen door het lint’ is gegaan tijdens de confrontatie met Laura op 11 juli vorig jaar in haar studentenwoning in Utrecht. Laura zou M. met een mes hebben bedreigd, waarna M. verwoestend zou hebben uitgehaald, met fatale gevolgen.

De verklaring van M. stuit op ongeloof bij de rechtbank in Utrecht. Volgens de 32-jarige verdachte drong hij tijdens de bewuste nacht onder invloed van drugs de studentenwoning van Laura binnen. Tijdens een gesprek in haar kamer ontstond ruzie, waarbij de Brabantse volgens hem een mes heeft getrokken.

Wachten op privacy instellingen...

Slagaderlijke bloeding
Er kwam een worsteling en Laura zou zichzelf per ongeluk twee keer hebben gestoken, met een slagaderlijke bloeding tot gevolg. Volgens de politie blijkt echter uit onderzoek van het lichaam dat het slachtoffer zich niet heeft verzet en dat zij door de messteken is overvallen. Een huisgenoot hoorde ook niets van een ruzie of worsteling.

Het OM gelooft dat M. Laura van achteren heeft beslopen en heeft neergestoken. Er klonk maar één schreeuw. Als het was gegaan zoals de verdachte beweert, had zij vaker geschreeuwd, stelt de officier.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

Stalking
M. was de ex van Laura. Hij zou het einde van de relatie niet hebben kunnen accepteren. Hij liet haar niet met rust. Laura kreeg een alarmknop zodat ze de politie kon waarschuwen als hij in haar buurt kwam. De verdachte gaf in de rechtbank aan dat hij haar gestalkt heeft. Laura deed ook aangifte van stalking. Behalve van moord, verdenkt het Openbaar Ministerie M. ook van stalking.

Wachten op privacy instellingen...

Laura en M. kenden elkaar van het stappen. De verdachte was dj en is bekend in het uitgaansleven. Laura groeide op in Werkendam. Ze verhuisde naar Utrecht voor haar studie Verpleegkunde.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.